Herbalna medicina

Herbalna veterinarska medicina

Zelišča za zdravljenje živali

Narava ima neizmerno moč zdravljenja s snovmi, ki nas obdajajo.

Tako so bila prva zdravilna sredstva iz rastlin, ki so jih ljudje našli naključno. Pozneje, ko so videli, da rastlina pozitivno vpliva na bolezen, so jih začeli nabirati, preučevati in predelovati. Najstarejša kitajska knjiga o učinkih 365 zdravilnih rastlin je nastala 160 let pred našim štetjem.

Zelišča lahko uporabljamo samostojno ali pa naredimo mešanice.

Zdravljenje živali z zelišči ponuja maksimalen učinek z minimalnimi stranskimi učinki. Uporaba je lahko dolgoročna.

Koncept zdravljenja z zelišči pravi, da se “mrzle bolezni zdravijo s toplimi zelišči in obratno”. Na ta način telo postavijo v ravnovesje.

Za zdravljenje z zelišči se uporabljajo le določeni deli rastlin, korenina, steblo, listi, plodovi. Lahko se zaužijejo surovi ali pa jih obdelajo z določenimi postopki, na primer s paro.

Za lažje uživanje jih zmeljejo in ponudijo v obliki prahu, lahko jih zapakirajo v kapsule ali pa stisnejo v tablete. Izdelki so tudi v obliki mazil za topikalno uporabo.

 

 

 

Zelišča za živali

Sledljivost, kvaliteta zelišč

Vsa zelišča in formule, ki jih uporabljam, izvirajo iz Floride, kjer je kontrola zelišč zelo pomembna in predpisana s strani države. Preverja se njihov izvor, kvaliteta, prisotnost določenih strupenih substanc in drugo.

Več o kontroli kvalitete zelišč lahko preberete tukaj.

Zelišča za zdravljenje živali

Scroll to Top