O meni

Matic Kebler

doktor veterinarske medicine (dr.vet.med)

certificiran veterinar akupunkturist (CVA)

 

akupunktura zelisca

Splošno

Da bom po poklicu veterinar, sem si želel že kot otrok. Tako sem po končani osnovni šoli nadaljeval šolanje na Srednji agroživilski šoli v Ljubljani smer veterinarski tehnik. Tam sem še poglobil željo, da bom delal z živalmi. Po končani srednji šoli sem se vpisal na Veterinarsko fakulteto Univerze v Ljubljani, kjer sem študij uspešno zaključil leta 2012.

Istega leta sem naredil državni strokovni izpit za veterinarstvo na   Veterinarski upravi Republike Slovenije, danes Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Leta 2014 sem nadaljeval šolanje na Filozofski fakulteti. Uspešno sem zaključil študij in opravil strokovni izpit strokovnih delavcev na področju vzgoje in izobraževanja na pristojnem ministrstvu. Od 2012 – 2016 sem delal kot profesor praktičnega pouka in strokovnih predmetov na Biotehniškem izobraževalnem centru v Ljubljani, kjer sem poučeval dijake, ki so se šolali za veterinarske tehnike.

Svet kitajske veterinarske medicine

Akupunktura za živali me je zanimala že med študijem. Prvič sem se z akupunkturo srečal na Erazmus izmenjavi v Zagrebu v zadnjem letniku študija. Na Veterinarski fakulteti v Zagrebu mi je akupunkturo predstavil dr. Zoran Verbanac in dr. Alma Marukić Čalić.

Tako sem se v začetku leta 2015 vpisal na eno izmed vodilnih šol za kitajsko veterinarsko medicino CHI Institut iz Floride. Uspešno sem opravil vsa preverjanja za pridobitev certifikata za opravljanje veterinarske akupunkture. Dodatne praktične izkušnje pa sem pridobival na Veterinarski fakulteti na Dunaju.

V tem času sem videl zelo veliko uspešnih primerov zdravljenja s kitajsko veterinarsko medicino, zato se mi je želja po dadatnem znanju o tej medicini še povečala. Odločil sem se za magisterjski študij tradicionalne kitajske veterinarske medicine, ki traja 4 leta. V času magisterija bom poglobil svoje znanje in se še dodatno izučil za terapevta s hrano, kitajskimi zelišči in tui na masažo za živali.

V času šolanja so predavatelji opazili mojo strast do vzhodne medicine in me predlagali za člana sveta direktorjev pri Svetovni organizaciji tradicionalne kitajske veterinarske medicine (WATCVM). Leta 2015 sem bil izvoljen in s ponosom postal predstavnik za Slovenijo.

 

Matic Kebler

Dosedanja izobrazba 

2004 Veterinarski tehnik 

2012 Doktor veterinarske medicine

2015 Strokovni sodelavec na področju vzgoje in izobraževanja

2016 Certificiran veterinar akupunkturist (CVA)

2016 Certificiran veterinar kitajske herbalne medicine (CVCH)

2016 Vpis na magisterij tradicionalne kitajske veterinarske medicine

2016 Začetek izobraževajna fizioterapevt/rehabilitator za živali (CCRP) 

 

 

Matic Kebler akupunktura

Izobraževanja, kongresi, simpoziji:

 

  • april 2014: XXVII simpozij o aktualnih boleznih malih živali (SZVMŽ)
  • april 2015: XXVIII simpozij o aktualnih boleznih malih živali (SZVMŽ)
  • februar 2016: Praktično usposabljanje na inštitutu za fizioterapijo za male živali na Veterinarski fakulteti na Dunaju.
  • april 2016: XXIX simpozij o aktualnih boleznih malih živali (SZVMŽ)
  • julij 2016: IVSA Alumni kongres, Dunaj
Članstva in funkcije
  • Predstavnik za Slovenijo pri svetovni organizaciji za tradicionalno kitajsko veterinasko medicino (WATCVM)
  • Član Ameriškega društva za tradicionalno kitajsko veterinarsko medicino (AATCVM)
  • Član Evropskega veterinarskega društva za fizioterapijo in rehabilitacijo (VEPRA)

 

Scroll to Top