Paraliza sprednje tačke muca Lili

paraliza tačke muca akupunktura

 

Naša muca Lili ima 10 mesecev, je Dalmatinka, ki se je pripeljala v podvozju našega avta v naš dom, pri starosti 3 mesecev. Muca je imela popolnoma paralizirano desno sprednjo tačko, katero je vlekla za seboj. Tačka na srečo ni imela nobene odprte rane.

Muco sem peljala na pregled k veterinarju, kjer natanko niso mogli ugotoviti, zakaj ne čuti tačke, saj ob rentgenskem posnetku ni bilo  videti nobenega zloma. Tačko ni čutila od ramenskega obroča pa vse do krempljev.

Za tačko so mi priporočili opornico, katero je imela in jo še vedno tudi danes ima,  nameščeno od njenega »komolca« pa do krempljev. Opornico nosi čez dan, ponoči pa jo odstranimo. Z opornico smo hoteli doseči, da bi sčasoma začela stopati na tačko in da si ne bi uničila njenega » zapestja« saj, če opornice ni imela, je hodila po svojem zapestju.

Od kar ima opornico in pa seveda osebno fizioterapijo tačke domačih, so ji na tački od »komolca« navzgor zrastle mišice, kar je pripomoglo, da muca končno s pomočjo opornice hodi.

 

Po internetu sem nenehno iskala vire, kako pomagati Lili in ji »oživeti« nogo, da bi bila brez opornice,  saj bi  v najslabšem primeru, če bi se tačka dodatno poškodovala in dobila odprte rane,….lahko zgodilo, da bi morali tačko odstraniti, za kar pa je naša družina odločno proti.

Tako sem nekega dne v pogovoru na veterinarski kliniki Noe  v Radomljah izvedela, da tudi za muce v Sloveniji obstaja akupunktura, katero nudiš ti Matic in tako smo začeli s terapijo v novembru 2016. Do danes smo imeli 7 terapij akupunkture. Muca je na terapiji, katera traja 1 uro izredno pridna, leži na boku, seveda jo je treba čohljati, da ne vstane in se prepušča spretnim rokam certificiranega akupunkturista. Terapijo akupunkture ima vsak teden.

 

Zelo sem bila presrečna, ko je muca pri 3 terapiji, pri zabadanju igle med njena palec in kazalec zapihala in sunkovito odmaknila tačko, začutila je vbod igle. Pri 5 terapiji, pa se je podobno zgodilo, ko je začutila vbod igle po zunanji strani tačke malo nad zapestjem.

Terapijo bomo nadaljevali, kolikor bo potrebno, da tačko »oživimo«, da bo končno lahko pokazala svoje kremplje, katere sedaj zaradi paralize ne more pokazati.

 

Matic, hvala, ker si s svojo strokovnostjo na področju veterinarske akupunkture tako veliko že naredil za oživitev paralizirane tačke naše muce in upam, da nam bo uspelo.

Nataša,

Rova pri Radomljah

Scroll to Top